De laatste tijd krijg ik met regelmaat reclame van Tuningclub ZGZM. Aangezien dit ongewenst is, kan dit bestempeld worden als SPAM. Het wordt verzonden naar het email adres wat ook op dit forum (na inloggen) te vinden is. De afzender is een normaal @belgacom.be email adres, en dus een gewone gebruiker met adsl abbo.
Wie ontvangt er nog meer spam van deze tuningclub?
Als je ook SPAM ontvangt van dezelfde tuningclub kun je dat bij belgacom zelf melden. Aangezien het om een normale adsl gebruiker die zelf die spam rondstuurt, kan en zal belgacom stappen ondernemen om dit te voorkomen.
linkje naar belgacom spammelding (http://selfcare.belgacom.net/index.html?l=private:internet:security:notify&a=spamming)
Ik weet het, vechten tegen spam is zinloos, maar zodra ik spam langs zie komen met as afzender een normale gebruiker, probeer ik dit altijd te melden en tegen te gaan.
Yup, ook ontvangen
Ik vroeg me al af hoe ik er aan kwam :eusa_think:
Mooi. Ben ik dus niet de enige. Gaarne melden bij belgacom. Als belgacom meerdere meldingen krijgt, krijgt die gebruiker toch wat maatregelen aan z'n broek.
aan de desbetreffende gebruiker/forummer die deze spam verstuurd heeft (moet nl ingelogd zijn om email adressen te zien): Doe nou niet joh, je haalt je een berg ellende op de hals....
edit: afzender is een skynet mail adres, maar dat is onderdeel van belgacom bij mijn weten.
Heb de dat emailadres van de afzender al naar Ben gestuurd? Die kan zien welke forummer dat is (mits dat adres natuurlijk aan dit forum gekoppeld is).
Ik heb trouwens niets gehad.
Citaat van: mehn op 17-08-2007 09:30:46
Heb de dat emailadres van de afzender al naar Ben gestuurd? Die kan zien welke forummer dat is (mits dat adres natuurlijk aan dit forum gekoppeld is).
Ik heb trouwens niets gehad.
Bij deze
Dat jij nog niets gehad heb kun je verklaren omdat hij alle email adressen handmatig uit de ledenlijst moet pikken. En dat is wel even wat werk... ;D 02:43 was mijn mailtje binnen.
Van: TuningClub ZGZM <tuningclubzgzm@skynet.be>
Verzonden: donderdag 16 augustus 2007 22:57:29
Citaat van: Gmid op 17-08-2007 09:26:10
edit: afzender is een skynet mail adres, maar dat is onderdeel van belgacom bij mijn weten.
Klopt.
je kan de afzender toch ook gewoon blokkeren in je mailbox.
Dat mailadres is in de database van volvo850forum niet bekend. Er is dus geen forumlid met dat mailadres.
Citaat van: Ludo op 17-08-2007 10:03:22
je kan de afzender toch ook gewoon blokkeren in je mailbox.
't is geen spam in de persoonlijke berichten, maar daadwerkelijk via email. En dan dus via het email adres wat 'ze' bij dit forum vandaan hebben geplukt.
Wie krijgt er vandaag de dag nou geen spam? Hoort een beetje bij de moderne tijd, denk ik maar. Niet al teveel tijd aan besteden, da's het allemaal niet waard.
Doen we normaal ook niet hoor. Kan m'n tijd wel beter besteden. ;D
Maar spam gestuurd vanaf een 'persoonlijk' en provider gebonden mail adres? Tja, dat vraagt om (re)actie!
:eusa_whistle:
Skynet is de internetprovider van belgacom. Ik dacht dat er daar ergens een specifiek meldpunt was voor spam en internetmisbruik.
Kun je die club niet bellen en eisen dat ze per ommegaande je gegevens uit hun systemen verwijderen en dat je dat (per e-mail ;D) bevestigd wilt hebben?
Gr ;)
Is dat niet die natnek die 1 x in het jaar ze meeting komt promoten?
Klinkt namelijk wel bekend...
Citaat van: Gunnar op 17-08-2007 11:57:44
Skynet is de internetprovider van belgacom. Ik dacht dat er daar ergens een specifiek meldpunt was voor spam en internetmisbruik.
Ja, zie de eerste post ::)
Heb 'm ook gehad ja,... is volgens mij verzonden via mailerscript op http://giggles.visionmedia.be (ofwel CarStyling.net)... kent iemand die eigenaar?
Citaat van: www.tuningclubzgzm.be
Copyright © 2007 Tuningclub ZGZM
Design & Development : Vision Media
Ik heb die mail ook ontvangen maar dan op mijn hotmail adres. en dat gebruik ik hier niet...
Maar ik heb ooit een keer gaan kijken op CarStyling.net en op zo'n sites gebruik ik altijd mijn hotmail. het zal dus wel van daar komen.
Raf
Heb vandaag antwoord ontvangen van Belgacom:
Citaat van: Belgacom
Geachte Mevrouw, Geachte Heer,
Door dit schrijven, delen wij u mede dat de klacht die u ons heeft toegestuurd, werd doorverwezen naar de betreffende provider .
Wij hebben uw klacht doorverwezen daar de persoon die aan de oorsprong van de ongewenste email ligt geen klant van Belgacom Skynet is . Inderdaad, de technische gegevens die u ons heeft toegestuurd wijzen erop dat de oorsprong niet afhangt van het Belgacom Skynet netwerk
Ten gevolge van deze overdracht, kunnen wij u helaas geen volledige opvolging van uw klacht verzekeren .
Aarzel niet om met ons contact op te nemen voor elke vraag of probleem die te maken heeft met ons netwerk .
Bedankt voor uw begrip,
Internet Fraud Team
INS/SEC
Belgacom
Ik ook. apart... :eusa_think: