Volvo 850 Discussieforum

Technische/Tuningsboards => Tuning Algemeen => Overige tuning => Topic gestart door: volvos60t5 op 15-03-2005 08:56:49

Titel: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: volvos60t5 op 15-03-2005 08:56:49
Bij het zoeken op dit forum viel het mij op dat veel mensen op zoek zijn naar de verschillende mogelijkheden van tuning van (T-5) R motoren, dus heb ik een overzichtje gemaakt van de diverse mogelijkheden die ik ben tegengekomen. Dit overzicht is niet juist en/of volledig, want een deel is 'gepapegaaid' en een deel berust op smaak en daar kan je niet over twisten dus ik zie graag commentaar en/of aanvullingen.
 
 CHIPTUNING:   Elke injectiemotor is voorzien van een ECU. De ECU regelt o.a. de injectie, turbodruk, de lucht/brandstof verhoudingen enz. Bij het chiptunen gaat men de software  (en dus de parameters) beïnvloeden. Aangezien je auto wel heel moet blijven is het raadzaam om het chippen bij een ervaren tuner (zoals Rica, Heico, TME etc) te laten plaatsvinden zodat de andere regelingen zoals noodloopregeling, het opslaan van motorstoringen enz in stand blijven. Tuners beloven soms vermogenswinsten van 50+ pk's maar dit is zonder andere aanpassingen aan met name de flow van de lucht door de motor (denk aan inlaat en uitlaat) niet aannemelijk. Om het maximale vermogen ook daadwerkelijk tot je beschikking te hebben is het noodzakelijk dat super benzine getankt wordt. Sommige tuners adviseren om de automaat na tuning altijd in de Sport stand te zetten. Een en ander heeft te maken met het verhoogde koppel wat op de koppelomvormer wordt losgelaten (IS DAT ZO?). Alleen MTE maakt de software especifiek voor een automaat.

LUCHTFILTER:  Om het maximale uit de motor te halen is het belangrijk om de luchtstroom door de motor te optimaliseren. Er zijn diverse mogelijkheden om de luchtstroom aan de inlaatkant te optimaliseren:
Een vervangingsfilter (hierdoor blijft de originele 'kast' in stand) laat tot ~40% meer lucht door dan het originele luchtfilter. Bovendien  geven sommige  fabricanten een vermogenstoename op van 6 tot 8 pk. Bij alleen chiptunen volstaat een dergelijk filter.  
Een alternatief luchtfilter waarbij de originele 'kast' wordt verwijderd zorgt voor een groter oppervlak waardoor de lucht kan worden aangezogen en dus (nog) minder weerstand. Het aanzuiggeluid neemt hierbij wel toe.  Iets heel anders is de montage van een carbon airbox. Door de constructie van de airbox wordt een RAM-effect gecreerd, waardoor de aangezogen lucht onder druk de aanzuigbuis naar de turbo wordt ingeperst. Sommige fabricanten beloven vermogenstoenames van minimaal 10 tot maximaal 18 pk. Één van de grootste restricties zit in de pijp van de luchtbox naar de turbo. Vervanging van deze pijp kan tot wel 10 pk opleveren.
 
3" DOWNPIPE:   Het eerste deel van de uitlaat na de turbo heet de DownPipe. Door de montage van een 3" DP (origineel is dit 2,5") met/zonder catvervanger zal de motor beter kunnen ademen en de turbo al bij lagere toerentallen zijn werk gaan doen. Ook het 'turbogat' is na montage verdwenen. Bovendien beloven fabricanten een vermogenstoename van 10pk en 10Nm. Door de verminderde tegendruk wordt de turbo en/of het uitlaatspruitstuk thermisch minder belast en wordt zodoende de levensduur van turbo en motor verlengd. Bovendien verhoogt een 3" DP het rendement van het chiptunen. Let er wel op dat sommige turbo's een schuine flens hebben waardoor bij het vervangen van de turbo mogelijk ook weer een nieuwe DP nodig is. Om te weten of jou volvo een turbo met schuine flens heeft kan je kijken op www.swededemon.com/turbo/turbolist.html
Bij het monteren van een andere DP is noodzakelijk om de software opnieuw te laten upgraden (remappen).

GROTERE TURBO:  Om meer dan +/- 300 pk's uit het volvoblok te halen is een 18T, 19T en of KKK24 turbo vereist. Met deze originele volvoturbo's zijn tot maximaal +/- 350 pk's te mobiliseren. Voor nog meer vermogen zijn andere niet origineel door volvo geleverde turbo's noodzakelijk. Kijk op www.swededemon.com/turbo/turbolist.html om te checken met wat voor turbo jouw volvo is uitgerust. Bij het vervangen van een turbo is het i.v.m. de DP van belang om te checken of je oorspronkelijke turbo een schuine flens heeft. Ook hier is het noodzakelijk om te remappen.

INTERCOOLER:  Een geoptimaliseerde koeling zorgt voor een soepelere en constante vermogensafgifte. Een grotere en/of anders geplaatste intercooler zorgt voor een hogere efficientie van de turbo door de temperatuur van de lucht die de motor ingaat omlaag te brengen. Vooral bij 'zwaar' getunde motoren is een grotere intercooler effectief. De standaard intercooler is voor 'lichtere' vormen van tuning vaak afdoende. Bij sommige volvo's (850 en 70-serie vanaf 1995) zit een inlaatsysteem van buizen en slangen tussen turbo en gasklep gemonteerd met 11 bochten, daarnaast beschrijft dit systeem een behoorlijk traject over en langs het warme motorblok. Volvo heeft hiervoor gekozen om de inlaatlucht op deze manier niet te ver terug te koelen omdat er in erg koude landen anders problemen kunnen ontstaan met vastgevroren gaskleppen e.d. In Nederland zal het echter nooit zo koud worden dat dit probleem optreedt. Je kan dit systeem vervangen voor het zogenaamde 'reversed-system' waarbij de stroom door de intercooler precies andersom loopt en daarom het traject wat de gecomprimeerde lucht moet afleggen veel korter is (maar 6 bochten i.p.v. 11). Het effect is een snellere reactie op het gaspedaal en een hoger vermogen bij een lager toerental
 
INJECTOREN:  De verschillende type's hebben verschillende injectoren. De injectoren bepalen mede het maximaal mogelijke vermogen dus voor wie alles uit zijn motor wil halen is het zaak om te controleren welk type injectoren geinstalleerd is.  
 
OPEN DUMPVALVE:  De open dumpvalve vervangt de gesloten standaard dumpvalve. De opgebouwde druk in het inlaatkanaal wordt door montage van een open dumpvalve razendsnel afgeblazen zodat de turbo vrij kan blijven draaien. Hierdoor wordt het turbogat gereduceerd, en pakt de motor sneller op bij het schakelen. Bovendien krijg je het specifieke afblaasgeluid.

VERZWAARDE WASTE-GATE CILINDER: Deze verzwaarde waste-gate bedieningscilinders hebben een zwaardere voorspanning en zijn daardoor ideaal voor turbomotoren waarvan de turbodruk d.m.v. chiptuning is verhoogd. In een dergelijk geval kan de standaard waste-gate cilinder in sommige gevallen te weinig weerstand bieden aan de hogere druk die in het compressiegedeelte van de turbo wordt opgebouwd, daardoor wordt de waste-gate als het ware opengeduwd door deze druk. Een deel van de turbodruk vloeit daardoor meteen weg in het uitlaatsysteem en het toerental van de turbo wordt afgeremd.  
Titel: Re:Tuningoverzicht
Bericht door: Turbobiker op 15-03-2005 12:33:17
Keurig Volvos60t5, je hebt het razendsnel opgepikt en netjes verwoord. Het zou nog iets uitgediept en uitgebreid mogen worden, maar het klopt behoorlijk ;) (ik zou het niet beter kunnen)

Hopelijk vinden nieuwe bezitters van een T5 snel dit stukje, dat kan ze direct een heel eind op weg helpen.

Over de automaat loopt een ander draadje momenteel en ik zou aan het tunen toe willen voegen dat het nu hoog tijd wordt iets aan je remmen te doen als je zoveel vermogen hebt en dan eventueel ook je onderstel aan te pakken.

Mogelijkheden voor remmen beginnen met andere blokjes, andere schijven, grotere schijven en betere remleidingen, maar veel beter is om voor een ander, hoogwaardiger remsysteem te monteren.

Voor het onderstel zijn diverse dempers te krijgen van gerenomeerde merken. Ze zijn allemaal stugger gedempt (dus ook minder comfort) en zorgen (vooral) voor een beter bochtgedrag. Instelbare dempers is voor straatgebruik niet echt nodig, tenzij je regelmatig wisselt met de belading van je Volvo.
Titel: Re:Tuningoverzicht
Bericht door: volvos60t5 op 15-03-2005 13:35:07
Uitlaatsysteem: De originele uilaat zorgt voor tegendruk. Door de installatie van een free flow uitlaatsysteem kan je deze tegendruk verminderen. Hou er rekening mee dat de door volvo geleverde sportuitlaten minder tegendruk leveren maar nog wel meer dan een volledig free flow systeem van bijvoorbeeld ferrita, supersprint etc.

Waterinjectie: Waterinjectie brengt de temperatuur in de verbrandingsruimte omlaag (tot wel 100 graden lager ) waardoor de extra thermische energie die vrijkomt bij zwaar getunede motoren goed kan worden ondervangen. Hierdoor en omdat het mengsel veel homogener is kan je de turbodruk verhogen en de onsteking veel scherper afstellen. Belangrijk bij het installeren van waterinjectie is goede aanpassing van de software zodat je optimaal gebruik kan maken van de scherpere onsteking etc.

Uitlaatspruitstuk: Het originele spruitstuk heeft niet echt een optimale flow. Het later geleverde 'japanse' spruitstuk heeft al een betere flow en het nog later geleverde 'R' of 2.5T spruitstuk is nog beter.

Boostcontroller: zeker bij het Bosch 4.4 motormanagementsysteem kunnen boostspikes een probleem vormen bij installatie van grotere turbo's. Deze kan je voorkomen door de installatie van een boostcontroller. Daarnaast zijn er nog meer voordelen:
- je haalt altijd je druk ongeacht de weersomstandigheden (let wel op bij koud/vochtig weer)
- de turbodruk wordt digitaal en duidelijk weergegeven
- je kunt zelf de drukopbouw programmeren
- meerder presets (handig als je de wagen uitleent)

Gevolgen van tuning: Bij een getunde motor zijn de door volvo ingebrachte 'reserves' teniet gedaan. Er is sprake van zwaardere thermische belasting en onderdelen als een uitlaatspruitstuk, koppeling etc. slijten sneller. Een opgefokte volvo is dus uiterst kwetsbaar bij koude motor en vergt een bestuurder die de opwarmtijd van het koelwater (en de olie!) respecteert. Uiteraard ook de boel altijd goed laten afkoelen na 'goed' gebruik. Als gevolg van motortuning is het ook verstandig om de remmen en het onderstel aan te passen. De standaared dempers, en remmen zijn eigenlijk onvoldoende om het extra vermogen goed op te weg te krijgen waardoor een deal van de tuning eigenlijk verloren gaat.

 
Titel: Re:Tuningoverzicht
Bericht door: s©ub@ op 15-03-2005 16:43:15
en afkoeltijd... niet te vergeten... ;)

nu nog een stukje over een boostcontroler (manueel en automatisch) en over aquamist, dan kun je daarna door met de NOS beschrijving voor volvo's ;)

Net werk hoor 60t5
Titel: Re:Tuningoverzicht
Bericht door: Eugene op 15-05-2005 16:26:51
Beetje late reactie maar idd heel mooi werk. Voor een beginnend 850/x70(Turbo) rijder wordt zo een heleboel duidelijk.

Nu idd nog de boostcontroller en aquamist, al heb ik gene idee hoe beiden werken......
Titel: Re:Tuningoverzicht
Bericht door: M a r c op 15-05-2005 22:03:04
Beetje late reactie maar idd heel mooi werk. Voor een beginnend 850/x70(Turbo) rijder wordt zo een heleboel duidelijk.

Nu idd nog de boostcontroller en aquamist, al heb ik gene idee hoe beiden werken......


Raadpleeg dan een expert want een boostcontroller in onjuiste handen is in staat om in één klap je motor te slopen, je gaat dan namelijk de turbodruk en opbouw regelen buiten de ecu om, dus de ingebouwde veiligheden worden ook omzeild. M.a.w. je kunt de druk erg (té) hoog opvoeren zonder dat de ecu ingrijpt.....
Titel: Re:Tuningoverzicht
Bericht door: Eugene op 15-05-2005 22:31:04
Maar zon boostcontroler heb je pas nodig als je het nog niet snel genoeg vind gaan met een 19T, 3" downpipe, grotere intercooler, chip enz... of is die altijd handig zodat je niet altijd op het maximum van de auto rijdt?

Wie heeft hier eigenlijk een boostcontroler?
Titel: Re:Tuningoverzicht
Bericht door: M a r c op 15-05-2005 22:46:28
Maar zon boostcontroler heb je pas nodig als je het nog niet snel genoeg vind gaan met een 19T, 3" downpipe, grotere intercooler, chip enz... of is die altijd handig zodat je niet altijd op het maximum van de auto rijdt?

Wie heeft hier eigenlijk een boostcontroler?

Moi
Tom
Johann
Scub

De belangrijkste redenen om een boostcontroller aan te schaffen (voor mij):

- eventuele boostspikes voorkomen door de ingebouwde "Peakwarn"
- je haalt altijd je druk ongeacht de weersomstandigheden
- de turbodruk wordt digitaal en duidelijk weergegeven
- je kunt zelf de drukopbouw programmeren
- meerder presets (handig als je de wagen uitleent)
Titel: Re:Tuningoverzicht
Bericht door: Zippo op 15-05-2005 22:52:35
En moi 8)
En niet op de hoogste stand zetten met koud weer........ :-\

Zippo
Titel: Re:Tuningoverzicht
Bericht door: Eugene op 15-05-2005 22:59:41
Dus als je ermee weet om te gaan is het eigenlijk meer voor de veiligheid en continue prestaties ipv "betere" prestaties?

Wat kost zoiets ongeveer?
Titel: Re:Tuningoverzicht
Bericht door: Zippo op 15-05-2005 23:04:05
Rond de 275 euro via Ebay! ;)
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Vulk op 23-12-2008 23:40:31
Moet er hier niets staan over stage 0? :)
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: RobbertC70 op 24-12-2008 14:08:00
Stage 0; brede banden en zorgen dattie blinkt die Volvo van je! :eusa_dance:
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: elianmars op 24-12-2008 14:10:14
Stage 0; brede banden en zorgen dattie blinkt die Volvo van je! :eusa_dance:


 :eusa_naughty:  ;D

Eerst zorgen dat alles 100% in orde is, voordat je überhaupt aan tuning gaat denken.
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Eugene op 24-12-2008 14:18:59
Stage 0; brede banden en zorgen dattie blinkt die Volvo van je! :eusa_dance:


 :eusa_naughty:  ;D

Eerst zorgen dat alles 100% in orde is, voordat je überhaupt aan tuning gaat denken.

Met name de techniek dan, steenslag loopt ie niet minder om :P ;D
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: elianmars op 24-12-2008 14:27:38
Stage 0; brede banden en zorgen dattie blinkt die Volvo van je! :eusa_dance:


 :eusa_naughty:  ;D

Eerst zorgen dat alles 100% in orde is, voordat je überhaupt aan tuning gaat denken.

Met name de techniek dan, steenslag loopt ie niet minder om :P ;D

 ;D ;D

Dat bedoel ik natuurlijk  :eusa_doh:
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Laserblue op 24-12-2008 15:50:45
sterker nog, hoe meer steenslag hoe beter.
minder lak is minder gewicht ;)
plus dat door de werveling van de lucht die over het gebroken oppervlak stroomt, de luchtstroom gebroken wordt en makkelijker los zal laten van de auto  :)


lijkt gelul maar dat is het niet  :eusa_dance:
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Eugene op 24-12-2008 15:51:59
lijkt gelul maar dat is het niet  :eusa_dance:

Je had een hele tijd terug ook zo'n prachtig verhaal over de stroomlijn van een Estate ;D
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: willemc70 op 20-04-2009 23:07:12
Even weer naar voren halen met kleine toevoeging. Volgens mij is het zelfs zo dat met aqua mist je het brandstof lucht mengsel nog schraler kan maken waardoor je nog meer lucht de motor in kan drukken dus nog meer power kan genereren. het is aleen de vraag of je lambdasonde dit niet in de war stuurt.
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Eugene op 21-04-2009 09:22:59
Even weer naar voren halen met kleine toevoeging. Volgens mij is het zelfs zo dat met aqua mist je het brandstof lucht mengsel nog schraler kan maken waardoor je nog meer lucht de motor in kan drukken dus nog meer power kan genereren. het is aleen de vraag of je lambdasonde dit niet in de war stuurt.

Ik zou er niet aan beginnen, doet nagenoeg niks als je de vermogensuitdraaien gaat vergelijken van auto's met en zonder aquamist. Laat staan het risico dat je loopt wanneer het systeem een keertje hapert.
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: M a r c op 21-04-2009 10:52:00
Even weer naar voren halen met kleine toevoeging. Volgens mij is het zelfs zo dat met aqua mist je het brandstof lucht mengsel nog schraler kan maken waardoor je nog meer lucht de motor in kan drukken dus nog meer power kan genereren. het is aleen de vraag of je lambdasonde dit niet in de war stuurt.

Ik zou er niet aan beginnen, doet nagenoeg niks als je de vermogensuitdraaien gaat vergelijken van auto's met en zonder aquamist. Laat staan het risico dat je loopt wanneer het systeem een keertje hapert.

Risico  ???  Je hebt altijd nog 2 pingelsensors.   En waterinjectie doet wél degelijk iets, mits degene die de software schrijft tenminste weet hóe extra rendement uit een deugdelijk waterinjectiesysteem kan halen. Dáár wringt meestal de schoen...

De opmerking van "WillemC70" klopt overigens ook niet.... Je maakt een mengsel niet schraler. Dan zou je motor kapotlopen, je koelt je mengsel verder terug waardoor er méér mengsel (in de juiste verhouding!) inkan en door de verbeterde koeling kun je ook een hogere voorontsteking aan. Wat beiden in een beduidende toename van het vermogen resulteert. Lambdasonde is niet relevant omdat de waterinjectie alleen bij plankgas inschakelt en dan wordt de inspuiting niet middels de gegevens van LMM en lambdasensor bepaalt maar via een vaste mapping in de ecu.  Alleen in deellast spelen de LMM en LS een rol....
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Eugene op 22-04-2009 10:47:10
Maar wanneer je die hogere voorontsteking gebruikt en het systeem hapert, dan wil ik nog wel zien of die pingelsensoren optijd ingrijpen. Ik zou het in elk geval niet willen proberen.

En voor wat betreft die vermogenstoename, zou ik van een Volvo wel eens een rollenbank uitdraai willen zien, met en zonder waterinjectie.....
De exemplaren met waterinjectie leverene in elk geval niet meer pk's (op de rollenbank) dan de exemplaren zonder.
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: M a r c op 22-04-2009 18:13:04
De exemplaren met waterinjectie leverene in elk geval niet meer pk's (op de rollenbank) dan de exemplaren zonder.

Omdat je op een rollenbank ook niet dezelfde rolweerstand en dus turbodruk draait dan op de échte weg.... en dus ook minder rendement hebt van een waterinjectiesysteem op een rollenbank.  Het rendement van een waterinjectiesysteem is al 10-tallen jaren geleden bewezen toen het al toegepast werd in jachtvliegtuigen e.d. De auto's met waterinjectie presteren in ieder geval zonder ingeschakelde waterinjectie zelfs vanuit de bestuurdersstoel voelbaar minder.  Doe maar eens 5 runs met een wagen zonder en 5 runs met een wagen mét waterinjectie op een rollenbak, dan zul je zien dat de wagen zónder waterinjectie na iedere run steeds minder vermogen levert door opwarming....
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: willemc70 op 22-04-2009 20:38:06
Wat ik altijd begrepen heb is dat er standaard te veel brandstof in gespoten wordt om de temperatuur van de ontbranding te beperken. Dit koelend effect kan beter overgenomen wordt door water (heeft veel mee warmte inhoud dan benzine) waardoor je meer richting beste explosie mengsel kan gaan. Dat dit best riskant kan zijn daar is geen twijfel over zou dit dus ook niet dagelijks willen hebben.
Mocht je het mensel niet aanpassen dan kan je volgens mij beter een front mount IC plaatsen met water spay op de IC en geen waterspray/damp in je inlaatspruitstuk.
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: JCviggen op 22-04-2009 20:50:01
Op je IC sproeien doet weinig, is enkel handig om heatsoak te vermijden terwijl je stil staat. Eens op snelheid doet het niet echt wat.

Waterinjectie kan zeker vermogenswinst opleveren, door lagere verbrandigstemperaturen wat je spruitstuk ook weer een beetje spaart.

Echter de paar volvos die ik ooit met waterinjectie heb zien rollenbanken (en dat waren er niet zo erg veel) lieten eerder verlies zien dan winst omdat er simpelweg niet op getuned was. Dan heb je er natuurlijk weinig aan.

Om echt voor vermogen te gaan moet er een mix in met methanol en dan je AFR ergens richting 13:1 afstellen.
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: t5karel op 22-04-2009 20:57:30
Dit dan?http://www.sunocoracing.nl/ (http://www.sunocoracing.nl/)
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: JCviggen op 22-04-2009 20:59:56
Dit dan?http://www.sunocoracing.nl/ (http://www.sunocoracing.nl/)

4€ per liter ga je wel voelen hoor  ;D
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: t5karel op 22-04-2009 21:01:12
Dit dan?http://www.sunocoracing.nl/ (http://www.sunocoracing.nl/)

4€ per liter ga je wel voelen hoor  ;D
Zoveel powerRRRR? ;D
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: corredor op 07-11-2009 23:20:12
Mooi topic, gaat me zeker helpen met de ideeën die ik heb om ook een volvotje te gaan tunen.
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Volvo850 93 op 14-05-2010 09:39:03
Netjes gedaan, mooie verslag

Mvg Dennie
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Oddball op 20-09-2010 17:44:06

 CHIPTUNING:   Elke injectiemotor is voorzien van een ECU.

Even miereneuken, dit is niet waar, een K-Jetronic is volledig mechanisch..
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: animalT5R op 20-09-2010 17:45:41

 CHIPTUNING:   Elke injectiemotor is voorzien van een ECU.

Even miereneuken, dit is niet waar, een K-Jetronic is volledig mechanisch..
Das niet miereneuken,das opgraven  ;D
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Oddball op 20-09-2010 20:47:32
Ik hou van retro.. 8)
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: patberk5 op 22-12-2010 16:33:28
Citaat
Alleen TME maakt de software especifiek voor een automaat.

Ik heb via google gezocht op TME, maar kom enkel op buitenlandse sites terecht.
Sturen ze gewoon een chip op? Of is er ook een Nederlandse vestiging ergens?

Groeten,

Patrick
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: mehn op 22-12-2010 19:43:16
Volgens mij doet TME niet aan chiptuning. MTE wel ;)
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: M a r c op 23-12-2010 16:35:54
MTE loopt in NL via European Tuning heb ik gehoord  ;D
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: animalT5R op 23-12-2010 17:20:38
MTE loopt in NL via European Tuning heb ik gehoord  ;D
Ohw ja joh,van wie heb je dat?
 ;D
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: M a r c op 24-12-2010 14:00:10
van een eland  ;D
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: arjen850 op 25-12-2010 10:22:19
Jaja ;D :eusa_clap:
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: patberk5 op 25-12-2010 13:15:09
Wie heeft er ervaring met "mte" tuning in Nederland met een t5 automaat?
Op hun site wordt je niet veel wijzer, dit in tegenstelling tot Rica. Hier zijn de kosten het resultaat bekend op de site.
Maar wat ik begrijp is mte de enige die buiten de ECU tuning voor de motor ook de automaat op de goede mannier programmeerd. En Rica niet dus?
Dus wat zijn dan de ("betere") resultaten van mte in vermogen+koppelstijging, wat doen ze beter voor de automaat en natuurlijk...wat kost het?

Alvast bedankt en een prettige kerst.

Groeten,

Pat
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Turbobiker op 25-12-2010 14:11:37
Wie heeft er ervaring met "mte" tuning in Nederland met een t5 automaat?
Op hun site wordt je niet veel wijzer, dit in tegenstelling tot Rica. Hier zijn de kosten het resultaat bekend op de site.
Maar wat ik begrijp is mte de enige die buiten de ECU tuning voor de motor ook de automaat op de goede mannier programmeerd. En Rica niet dus?
Dus wat zijn dan de ("betere") resultaten van mte in vermogen+koppelstijging, wat doen ze beter voor de automaat en natuurlijk...wat kost het?

Alvast bedankt en een prettige kerst.

Groeten,

Pat

 (ik zou nu rustig achterover kunnen gaan leunen en kijken hoe de discussie weer losbarst, maar ik kan ook de knuppel in het hoenderhok gooien :eusa_think:)

 ;D

Achterhaalde info. ET heeft een poosje geroepen dat zij de enige waren die ook de automaat computer deden. Maar dat kun je gewoon laster noemen. Of gebrek aan kennis.

Maar verder maakt het nu weinig uit waar je die software gaat halen. RICA, ET, Fasttech, het ontloopt elkaar allemaal weinig. Kijk gewoon wie er bij je in de buurt zit.
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: patberk5 op 25-12-2010 15:49:54
Ik woon in het Westland...dus dat zal dan RICA worden.
En over die knuppel/hoenderhok combi...tja de zoekfunctie op het forum heh..was al niks en volgens mij gaat het ook niet veel beter worden. Toch
Maar ik blijf er wel op hopen... :P

Wel bedankt voor de info!

Groeten en een fijne maatlijd.

Pat
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Ludo op 25-12-2010 20:26:03
Achterhaalde info. ET heeft een poosje geroepen dat zij de enige waren die ook de automaat computer deden. Maar dat kun je gewoon laster noemen. Of gebrek aan kennis.

Vanwaar die wijsheid?.
Waar is de onderbouwing?.

Wie heeft er ervaring met "mte" tuning in Nederland met een t5 automaat?
Op hun site wordt je niet veel wijzer, dit in tegenstelling tot Rica. Hier zijn de kosten het resultaat bekend op de site.

Het resultaat zoals op hun site, is niks meer dan een illusie.
In dat opzicht, word je gewoon opgelicht!.

Zoek er anders maar eens 1 op dit forum, die met deze resultaten voor de dag kon komen. ::)
Óf vraag hun naar de kosten voor dit resultaat.
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: patrick2wd op 06-11-2012 16:16:05
ik mis nog een compressor...
niemand die een mechanische luchtdruk lader (dus geen turbo) in z'n auto heeft (of wilt)?
je weet wel, wat ook op een dragster zit..
(http://www.audiblog.nl/wp-content/the-compressor-is-a-twin-screw-four-lobe-twin-vortices-series-tvs-eaton-compressor_.jpg)

voordeel geen turbo-lag, nadeel duurder kost vermogen (om vermogen te leveren)en montage is minder makkelijk..
in de 2e wereld oorlog waren er vliegtuigjes met zo'n ding die best vlot waren..

kan me herinneren dat die dingen iets van 500pk kosten om te laten draaien, maar daarboven 1000 pk MEER vermogen konden leveren.. (of in die trant)

worden ook los geleverd weet ik..

..supercharger duzz..
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: -D©©©L- op 06-11-2012 16:20:31
ik mis nog een compressor...

meer lezen, johann heeft dit al eens gerealiseerd.
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: patrick2wd op 06-11-2012 16:29:11
ik mis nog een compressor...

meer lezen, johann heeft dit al eens gerealiseerd.

uuuhhh..

blond en nieuw hier..
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Muskov op 20-04-2016 17:23:17
Wat adviseren jullie? ik moet zelf een uitlaat maken kan ik beter de hele uitlaat direct 3" maken of is het beter dat je een 3" downpipe hebt en de rest 2.5" oid? Komt eerst 16T turbo op, later een stap naar 18T (oid)
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Jurijn R op 20-04-2016 17:27:37
3 inch Downpipe en 2.5 inch erna :-)
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Miyel op 20-04-2016 18:29:11
Ik heb een volledig 3" pijp eronder liggen, loopt als een tierelier.. Wat is dan het argument om een reduceer naar 2,5 er in te zetten?
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Jurijn R op 20-04-2016 18:31:54
Makkelijk kant en klaar te koop van Ferrita, Simons,...
Er kan gerust een 3 inch pijp van voor naar achter. Maar heeft het nut bij iets dat geen wonder pk's heeft?  :eusa_shifty:
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: Miyel op 20-04-2016 18:47:36
Ja, ok.. Maar muskov zegt er zelf een in elkaar te gaan lassen.. Dit ben ik ook van plan (aangezien mijn JT doorgerot is) en Simons heeft de onderdelen ook in 3" rvs. Dus waarom zou je dan voor 2,5 kiezen?
Titel: Re: Tuningoverzicht (update: meer info)
Bericht door: innocenti op 20-04-2016 21:00:51
Ja, ok.. Maar muskov zegt er zelf een in elkaar te gaan lassen.. Dit ben ik ook van plan (aangezien mijn JT doorgerot is) en Simons heeft de onderdelen ook in 3" rvs. Dus waarom zou je dan voor 2,5 kiezen?
Omdat groter niet altijd beter is. Uitlaatgassen koelen af waardoor je snelheid van de uitstromende lucht afneemt als je de diameter te groot maakt.