Auteur Topic: De forumregels per 02/04/2013  (gelezen 7581 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

moderators

 • Het moderatorenteam
 • Moderator
 • Lid 100+
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 405
De forumregels per 02/04/2013
« Gepost op: 02-04-2013 21:15:02 »
Geachte forumbezoekers,

Aangezien de forumregels zijn aangepast en/of toegevoegd volgt hier nogmaals een opsomming van deze forumregels:

Regels
 • Dit forum is gewijd aan discussie over de Volvo 850 en modellen die op datzelfde platform gebouwd zijn. Voor een optimale discussie is vrijheid van meningsuiting van het grootste belang, maar tegelijkertijd hanteren we een set gedragsregels om de sfeer en het niveau op peil te houden. We hebben gemeend de volgende korte en redelijke regels op te moeten stellen. Het niet houden aan deze regels kan leiden tot verwijdering van het forum!

Leden
 • Leden zijn natuurlijke personen. Leden zijn voor het gebruik van het forum geen entreegeld, lidmaatschapsgeld of enige andere vergoeding verschuldigd. Leden mogen berichten op dit forum alleen op persoonlijke titel plaatsen. Het is niet toegestaan uit naam van derden, een vriend, collega of bekende te schrijven. De betreffende derde wordt uitgenodigd zelf lid van het forum te worden. Leden die om welke reden dan ook toegang tot het forum is ontzegd mogen geen nieuw account aanmaken om zich alsnog op het forum te manifesteren.

 • Enkele leden hebben een bijzondere functie, ze zijn beheerder en/of moderator van het forum. Deze vrijwilligers steken onbezoldigd veel tijd en energie in het voortbestaan van het forum. Al dan niet publiekelijk afgeven op deze bijzondere leden wordt niet op prijs gesteld. Ze hebben de bevoegdheid leden toe te laten, te weren, te waarschuwen en te verwijderen. Dit geschiedt veelal na overleg in het moderatorenteam. Publiekelijk commentaar op deze beslissingen wordt niet op prijs gesteld en heeft verwijdering van het forum tot gevolg. Ze verdienen bijzondere aandacht en waardering voor alles wat ze doen om het forum in stand te houden.

 • Nieuwe leden ontvangen een bevestiging van hun aanmelding per e-mail en moeten die in sommige gevallen ook beantwoorden voordat hun account actief is. Deze procedure voorkomt dat robots zich kunnen aanmelden en de forum database als spambron kunnen gebruiken. Leden kunnen zichzelf niet afmelden. Dit is om te voorkomen dat het afmelden in een opwelling geschiedt. Wanneer je geen lid meer wilt zijn van het forum kun je dat bij de moderators kenbaar maken dmv een PB of een e-mail bericht.

  Dus:
  • denk goed na als je je account wilt opheffen want spijtoptanten kunnen nooit meer bij hun oude gegevens. De oude naam + gegevens blijven wel zichtbaar als 'gast'
  • als je twijfelt of je eerder een account had en of dat wellicht nog geldig is, of je wilt je forumnaam wijzigen: vraag het de administrator
  • het is niet toegestaan om als 1 persoon met 2 verschillende nicknames op het forum actief te zijn. Stellen wij vast dat er 2 identiteiten bij 1 IP-adres geregistreerd staan, dan zullen wij de betreffende houder informeren en 1 account locken.

 • Aansprakelijkheid. Leden van het forum zijn zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor hetgeen ze op dit forum schrijven. Moderatoren en/of eigenaren van het forum kunnen op geen enkele manier direct en/of indirect aansprakelijk worden gesteld voor hetgeen op het forum wordt geschreven.


Inhoud
 • Op dit forum gelden de normale fatsoensregels. D.w.z. dat het gebruik van scheldwoorden of schuttingtaal, evenals berichten waarbij iemands privé-gegevens bekend worden gemaakt, citaten (al dan niet letterlijk) uit Privé Berichten worden geplaatst of iemand wordt aangevallen, uit den boze zijn! Discussies over politieke en geloofsgerelateerde onderwerpen mogen niet op dit forum worden geplaatst. Seksueel expliciete en andere mogelijk schokkende teksten, afbeeldingen en/of linkjes daar naar toe mogen niet op dit forum worden geplaatst. Deze berichten worden gewist en het lidmaatschap van de overtreder zal worden beëindigd.

 • Het onderwerp van een topic en de inhoud ervan moeten overeen komen. Dus geen loze kreten, enkel smileys of off-topic gepraat. Dit is een forum, chatten doe je maar op Facebook. Gebeurt dit wel, dan kan het topic gelocked of (deels) verwijderd worden door een moderator of administrator. Gelockte topics worden periodiek naar het archief verhuisd. Topics worden zonder aankondiging verplaatst als ze in een ander board thuishoren.

 • Je mag zeggen wat je wilt - vrijheid van meningsuiting staat hoog in het vaandel. We willen echter wel een volwassen discussie horen, dus scheldpartijen en berichten die kennelijk als beschadigend t.a.v. mede forumleden en/of derden buiten het forum bedoeld zijn worden niet getolereerd. Dergelijke berichten worden dan ook verwijderd. Hetzelfde geldt voor berichten die (al dan niet per ongeluk) dubbel gepost zijn, en berichten die onnodig veel of grote plaatjes bevatten. Ook hebben we hier graag een goede sfeer. Stemmingmakerij, uitlokking en "een-tweetjes" worden verwijderd en de veroorzaker wordt mogelijk de toegang tot het forum ontzegd. Wat wel en niet door de beugel kan bepalen de moderators, eventueel na overleg achter de schermen. Opmerkingen als 'o, daar mag ik hier niet over praten' en kreten van gelijkwaardige strekking worden niet op prijs gesteld.

 • Eventuele reacties op ongeacht welke actie van ongeacht welke moderator dienen per prive bericht naar een van de moderators of administrators gestuurd te worden. Het is aan de moderatoren of er al dan niet (publiekelijk) op wordt gereageerd cq. actie wordt ondernomen. Een publieke reactie op een forum zal zeker niet worden beantwoord, zo nodig worden verwijderd en het betreffende topic zal worden gelockt of verwijderd.

 • Om privacy-redenen is het niet toegestaan om foto's met herkenbare kentekens te posten, zonder expliciete toestemming van de voertuigeigenaar. Indien toestemming door de eigenaar is verleend moet dat bij de betreffende foto worden vermeld. Uitzondering geldt voor een foto die elders eerder op het internet is geplaatst.

 • Wil je een foto in een topic plaatsen dan mag deze niet groter zijn dan 1024 x 768 pixels. Is de foto groter dan kan je een linkje naar de foto plaatsen. Te grote foto's worden (indien mogelijk) aangepast of verwijderd.
  Het is niet toegestaan foto's van verongelukte auto's te plaatsen, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de betrokkenen. Dit geldt met nadruk ook voor foto's van ongelukken met onbekende of kennelijk fatale afloop. Ongewenste foto's worden zonder commentaar verwijderd.

 • Wil je een filmpje in een topic plaatsen dan moet er een duidelijke omschrijving van de inhoud van het filmpje te lezen zijn.

 • Persoonlijke weblogs hebben als doel mede forummers te informeren over de voortgang van de restauratie cq. reparatie cq het onderhoud aan de Volvo. Het is niet bedoeld als 'dagboek' waarin allerlei privéomstandigheden worden gedeeld. er zijn voldoende andere plaatsen op het www waar dat wel kan.

 • Persoonlijke discussies gaan per privébericht en niet via een topic op het forum. Opmerkingen als 'je hebt een PB' e.d. zullen verwijderd worden.

 • Schelden en pesten wordt niet getolereerd. Gebruik van namen van ziektes wordt niet getolereerd - wie kennelijk pest of een ziekte gebruikt om er anderen mee uit te schelden wordt DIRECT en ZONDER WAARSCHUWING geband van het forum, en het betreffende topic wordt opgeschoond en mogelijk verwijderd.

  Hetzelfde geldt voor racisme en discriminatie - dit zijn strafbare feiten en dus NIET toegestaan. Dit geldt voor zowel berichtteksten, nicknames, persoonlijke signatures als afbeeldingen. Gebruikers die zich hiervan bedienen worden onmiddellijk verwijderd.

  Hetzelfde geldt voor beledigingen en/of kennelijke bedreigingen aan het adres van moderatoren. Dit geldt voor zowel berichtteksten, nicknames, persoonlijke signatures als afbeeldingen. Gebruikers die zich hiervan bedienen worden onmiddellijk verwijderd.

Commercie
 • Het is niet toegestaan een bedrijfsnaam als forumnaam te gebruiken. Postings met een commerciële inhoud, welke inhoud betrekking heeft op producten of diensten van de poster, of een verwijzing of hyperlink naar de/een commerciële website van poster, zijn verboden en zullen zonder nader bericht worden verwijderd of aangepast. Dit geldt zowel voor bonafide bedrijven als voor "klussers". Forummers die melding maken van hun activiteiten met de kennelijke bedoeling er inkomsten mee te verwerven wordt de toegang tot het forum ontzegd.

  Het Volvo 850 forum kent geen adverteerders. Omdat het wel geld kost om het forum draaiend te houden, en toch de toegang gratis te laten voor de leden zijn er enkele uitzonderingen gemaakt voor personen en/of bedrijven. Bedrijven kunnen een topic 'kopen' om daarin een speciale actie aan te kondigen, waarbij altijd het voordeel van de forummers voorop staat. Zie hier voor meer informatie:

  • Donateurs zijn particulieren die vrijwillig een bijdrage doen om het forum in de lucht te houden. Ze kunnen het onderschrift Polar Lid onder hun naam krijgen indien gewenst, om aan te geven dat ze het forum ook financieel steunen. Klik hier om een PB te sturen aan de moderators voor meer informatie. Vermeld in het onderwerp dat je informatie wenst over het Donateurschap.
  • Forumsponsoren zijn bedrijven die het forum willen gebruiken om commerciele aanbiedingen te doen. We vragen hiervoor een bijdrage naar eigen inzicht. In ruil hiervoor krijgen sponsoren 1 jaar lang toegang tot het Sponsoraanbiedingen board en mogen ze aldaar commercieel adverteren. Details kunnen opgevraagd worden door hier te klikken om een PB te sturen aan de moderators. Vermeld in het onderwerp dat je informatie wenst over het Forumsponsorschap.

 • Advertenties Leden kunnen een advertentie plaatsten nadat ze minimaal 10 zinnige berichten in het ON TOPIC gedeelte van het forum hebben geplaatst. Deze telling geschiedt automatisch en Off Topic berichten worden niet meegeteld. Advertenties dienen in het juiste sub-board geplaatst te worden en betrekking te hebben op een artikel dat gerelateerd is aan de modellen die het onderwerp van dit forum vormen. Een advertentie bevat minimaal een foto van het aangebodene en de vraagprijs. Een link naar een verkoopsite als Marktplaats is alleen toegestaan als aanvulling. Advertenties op het forum zijn voor onderdelen die je over hebt. Als je auto's speciaal gaat slopen om onderdelen te verkopen dan moet je maar Marktplaats gebruiken, wij zien hier geen liefhebberij in. Aanbieden van commerciële diensten en/of producten is niet toegestaan. Advertenties die niet aan de regels voldoen worden zonder commentaar verwijderd.

Software
 • Diagnoseprogramma's als VADIS en VIDA zijn eigendom van Volvo AB en zijn (ofschoon er illegale kopieën via de gebruikelijke kanalen worden aangeboden) geen onderwerp van gesprek op dit forum. Desbetreffende verzoeken en/of berichten en/of links zullen worden verwijderd.

Tenslotte
 • Volvo850forum wordt gemaakt door leden en vrijwilligers. Door lid te zijn cq. te blijven van het volvo850forum verklaar je de forumregels te hebben gelezen en deze te accepteren.

« Laatst bewerkt op: 03-04-2013 10:06:29 door mehn »
Deelnemen aan dit forum? Hou je dan aan de forumregels
Wil je je niet aan de forumregels houden? Blijf dan weg van dit forum