Auteur Topic: Doormeten lichtschakelaar  (gelezen 197 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Arie480

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Doormeten lichtschakelaar
« Gepost op: 30-03-2020 17:13:36 »
Beste,

Ik heb het vermoeden dat de lichtschakelaar van mijn 850 kapot is. De verlichting gaat niet aan (ook geen dimlicht en dashboard). Kan het zijn dat dit de relais is of echt de schakelaar en kan ik dat doormeten heeft er iemand een schema.


Menno3274

  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 196
  • Geslacht: Man
  • S70 T5 (412-21) '97
Re: Doormeten lichtschakelaar
« Reactie #1 Gepost op: 30-03-2020 17:31:57 »
Ik weet de schema's niet, ik heb wel beide (wanneer kapot) liggen.

Beste,

Ik heb het vermoeden dat de lichtschakelaar van mijn 850 kapot is. De verlichting gaat niet aan (ook geen dimlicht en dashboard). Kan het zijn dat dit de relais is of echt de schakelaar en kan ik dat doormeten heeft er iemand een schema.



RoelNL

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2911
  • Geslacht: Man
  • Volvo, VFR, kitesurfen, Snowboarden
Re: Doormeten lichtschakelaar
« Reactie #2 Gepost op: 30-03-2020 17:46:50 »
ik zou gewoon kijken of je zekering niet door is, verlichtingsrelais kan je altijd nog vervangen.
V70 2.5 lpg 386000 my 98 mei  10 tot dec 11 sold
v70R AWD 224500 my 98 dec 11 tot 2020 of langer
855 DOP T5R 241000(+128XXX) my 95 20-2-2014 Sold 4-2017
Honda VFR 800 Vtec 58000 MY 07 3-2016

marc-850

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1081
  • Geslacht: Man
  • 850 T-5R / Nissan Micra / DAF XF106
Re: Doormeten lichtschakelaar
« Reactie #3 Gepost op: 30-03-2020 17:47:33 »
Doen je richtingaanwijzers het dan ook niet?
Zou misschien ook aan je contactschakelaar kunnen liggen. Even 'rommelen' met de sleutel.
Bij moet ik die ook wel eens nét een fractie terugdraaien.

Arie480

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Doormeten lichtschakelaar
« Reactie #4 Gepost op: 30-03-2020 17:58:21 »
Doen je richtingaanwijzers het dan ook niet?
Zou misschien ook aan je contactschakelaar kunnen liggen. Even 'rommelen' met de sleutel.
Bij moet ik die ook wel eens nét een fractie terugdraaien.

Potjandikkie,...Hij heeft even een behoorlijke tijd stil gestaan en heb er nog niet naar gekeken. Ik woon namelijk (Nog) op Vlieland. Ik stond namelijk bij de stalling en zag dat de lampen het niet deden. Wou al de garage bellen.
Even een snelle controle:ABS lampje brand wel, alle lampen zijn goed (ook achterlichten, remlichten en achteruit en koplampen. Als ik de knop indruk van de (noodverlichting) dan doen de knipperlichten het wel. Maar als ik de motor start dan heb ik geen: remlichten, koplampen, acherlichten en reargeren de knipperlichten niet op de schaklaar.

Ik zal het gaan proberen, goede tip !!!.

Arie480

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Doormeten lichtschakelaar
« Reactie #5 Gepost op: 30-03-2020 18:34:47 »
Dat was hem,..sleutel stukje terug en alles sprong aan en ABS lampje ging uit. Mega mega bedankt, is het een bekend probleem van de 850.

marc-850

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1081
  • Geslacht: Man
  • 850 T-5R / Nissan Micra / DAF XF106
Re: Doormeten lichtschakelaar
« Reactie #6 Gepost op: 30-03-2020 19:16:37 »
 :eusa_clap:

Ja hoor, bekend euvel. Als je er van af wil, kun je het beste het electrische gedeelte (antennering) van je contactslot vervangen.

Mooi dat het voor nu weer opgelost is.

Arie480

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Doormeten lichtschakelaar
« Reactie #7 Gepost op: 30-03-2020 19:50:57 »
Ik kijk wel eens naar Robert DiY op youtube. Die heeft ook een how-to gemaakt met hoe die te vervangen. Weet je welk onderdeel nummer het is ?

haasje

  • Erwin
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2930
  • Geslacht: Man
  • Volvo S80 2.4 LPi
Re: Doormeten lichtschakelaar
« Reactie #8 Gepost op: 30-03-2020 23:04:45 »
:eusa_clap:

Ja hoor, bekend euvel. Als je er van af wil, kun je het beste het electrische gedeelte (antennering) van je contactslot vervangen.

Mooi dat het voor nu weer opgelost is.

dat zijn 2 totaal verschillende dingen.

je hebt het elektrisch gedeelte van je contactslot nodig, geen antennering .