Auteur Topic: Waar heb je je vandaag over verbaasd?  (gelezen 88310 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Michaell

 • Bloody Volvo Driver
 • Lid 100+
 • ***
 • Offline Offline
 • Berichten: 252
 • Geslacht: Man
 • 855 2.5 10V LPG-G3 1996
Re: Waar heb je je vandaag over verbaasd?
« Reactie #1185 Gepost op: 31-07-2021 19:21:18 »
Tja, daarin verschillen wij ben ik bang (en dat mag ook :) ). Ik kan mij dat namelijk niet voorstellen. Ik blijf van mening dat je gewoon stopt en je verantwoording neemt.
Dit arme katje had erg veel pijn en bloedde. Het baasje die duidelijk erg goed voor zijn kat zorgt en deze ongetwijfeld erg lief heeft zal kapot zijn als zijn kat ineens gewond of dood ergens opduikt.

Ik heb in iedergeval de moeite genomen om te stoppen en hier diertje te willen helpen en willen proberen om de eigenaar te achterhalen om die op de hoogte te stellen.
Ik had natuurlijk ook gewoon door kunnen rijden (zou ik nooit doen!). Puh, niet mijn probleem.  Ik heb honger. Ga lekker thuis eten. :eusa_naughty:

Het kan inderdaad zijn dat deze persoon net een belletje heeft gehad, dat een familielid zojuist is opgenomen in het ziekehuis met ernstige Corona verschijnselen en op sterven ligt en daar nu haastig naar toe gaat.
Het kan ook zijn dat deze persoon gewoon de huidige faceboek status aan het controleren was op zijn telefoon en denkt dat je prima een motorvoertuig kan besturen tijdens dit proces.
Kan allemaal. Maar we zullen het nooit weten ben ik bang. De rest blijft speculatie.

Een ongeluk kan natuurlijk gebeuren. Of je nou een dier of een mens aanrijdt. Je veroorzaakt veel leed. Stop gewoon de auto en neem je verantwoording.
Dat is ook exact wat ik deze persoon verwijd. Rij niet door alsof je neus bloed.

Dit niet boos lezen, want dat ben ik niet. :)
Dit is gewoon puur voor de discussie.

Maestro12

 • Lid 100+
 • ***
 • Offline Offline
 • Berichten: 291
 • Geslacht: Man
 • V70, 2.5 10v 1999, 481481km
Re: Waar heb je je vandaag over verbaasd?
« Reactie #1186 Gepost op: 31-07-2021 20:05:55 »
Nou we verschillen niet zo heel veel van mening hoor, van mij was bedoelt om aan te geven dat het allemaal geen onwil hoeft te zijn, er kunnen redenen aan de reactie ten grondslag liggen (zelfs ook nog het verstijven,  niet in staat zijn om te reageren van de schrik enz.)
Voor mijzelf, ik rem (niet als een idioot, maar stevig) maar stuur never links of rechts, daarvoor heb ik mijn redenen.
De ergernis over de slechte kwaliteit duurt langer dan de vreugde over de lage prijs!
V70, 1999, 481481km
7700 pk en 300.000 nm, is dat wat?

Michaell

 • Bloody Volvo Driver
 • Lid 100+
 • ***
 • Offline Offline
 • Berichten: 252
 • Geslacht: Man
 • 855 2.5 10V LPG-G3 1996
Re: Waar heb je je vandaag over verbaasd?
« Reactie #1187 Gepost op: 31-07-2021 20:34:39 »
Ik snap wat je bedoelt.

Ik heb een jaartje of 8 geleden een overstekende eend platgereden die met kuikentjes ineens vanuit de bosjes de weg overstak.
Ik ree toen nog voor mijn werk rond in een grote L4 VW Crafter met mobiele werkplaats achterin. Was een erg zware en lompe bus.

Ik zag ze pal voor mijn auto oversteken, maar besloot niet te remmen. Helaas heb ik de meeste eenden dood gereden op 2 kuikentjes na.
Ik wist, dat ik nooit op tijd meer kon remmen.
De auto achter mij trapte echter wel vol op de rem, wat een enorme kettingbotsing achter mij veroorzaakte (ik hoorde een auto met piepende banden achter mij en zag het in mijn spiegels gebeuren). 5 auto's op elkaar. (er zit altijd een file achter mij, omdat ik altijd 80 rij buiten de kom en anderen 90 - 100. Dus dit is voor mij een normaal beeld).
Dit zag ik nadat ik 100M verderop ofzo omkeerde om te kijken of ik nog wat kon doen voor de eendjes en bij de kettingbotsing en een grote chaos zag.

De man achter mij vertelde mij dus dat hij vol in de ankers trapte toen hij de eendjes onder mijn wielen vandaan zag komen waarvan er nog 2 ofzo leefden die ik gelukkig gemist had.

Dit is mij altijd bijgebleven, omdat dit voor mij een perfect beeld vormde waarom vol te remmen ja/nee voor zoiets.

Omdat ik niet remde waren een paar eendjes dood. Maar verder geen schade.
Omdat de man achter mij wel remde waren in totaal 5 auto's total loss en een aantal gewonde mensen. De eendjes waren echter al dood.
Dit is wat jij ook waarschijnlijk bedoelt van dat je wel remt, maar wel rechtdoor blijft gaan. Natuurlijk liever een dier dood/gewond, dan jij, omdat je tegen een boom of tegenligger (die mogelijk ook gewond raakt of om het leven komt) knalt. Ik geef je hierin ook gelijk! Hell, ik mag dit niet zeggen feiterlijk, maar ik zou dat ook niet bij een mens doen.
Je kan anders de situatie nog veel erger maken. Dit is natuurlijk anders, als je weet dat je alle ruimte hebt om uit te wijken. Dan zul je dat natuurlijk wel doen en ik ook.

Dat ik niet in de ankers trapte was, omdat ik wist dat mijn bus zeker 3500Kg weegt (ik denk stiekem nog wel meer) en ik nooit op tijd stil had kunnen staan. De eendjes waren al ter doden opgeschreven toen ze overstaken. Ik heb het juist niet nog erger gemaakt door in de ankers te hangen en/of aan het stuur te rukken met het gevolg dat ik zal kantelen. De auto achter mij daarintegen heeft eigenlijk alleen maar een enorme schade post gemaakt zonder dat er enige verbeting van de situatie kon plaats vinden door te remmen. Hij had dit nooit moeten doen.

Wel ben ik gekeerd en gestopt voor de eendjes. De dierenambu had deze opgevangen. Voor de rest (ik heb EHBO) heb ik ook nog de mensen geholpen waar ik kon tot de hulpdiensten arriveerden.

Wat het verstijven betreft kan ik hier niet over meepraten. Dit is mij tot op heden nog nooit overkomen.
« Laatst bewerkt op: 31-07-2021 20:56:57 door Michaell »